Over onsOnze werkwijzePartnersContact
Producten van TerraDesk
worden gebruikt door:
This text is replaced by the Flash movie.
Voor wieGemeentenRegionale InternetgidsenGIS bedrijvenZakelijke gebruikersArchitectenMultimediabedrijvenMakelaarsProjectontwikkelaarsTelecombedrijvenWebredacties

Onze werkwijze

TerraDesk staat garant voor spectaculaire presentatiemogelijkheden van de ruimte waarin mensen bouwen, wonen, reizen, winkelen en werken.

Elke lokatie kan eenvoudig in beeld worden gebracht en vervolgens vanuit ieder perspectief worden bekeken.

En als gebruiker profiteert u op een laagdrempelige manier van de laatste technische ontwikkelingen op het gebied van deze doeltreffende visualisaties. U heeft de keuze tussen uitbesteden of (gedeeltelijk) zelf doen:

Uitbesteden: uw presentatie in vertrouwde handen

Om digitale maquettes in uw eigen presentaties te gebruiken, dienen de volgende stappen te worden uitgevoerd:
Aanleveren en geschikt maken van data

Digitale maquettes worden gemaakt aan de hand van luchtfoto’s en eventueel hoogtedata. De eerste stap bestaat daarom uit het aanleveren van geschikte luchtfoto’s. Mogelijk beschikt u zelf over orthogonale luchtfoto’s. Anders kunt u gebruik maken van het luchtfotoarchief van TerraDesk. Voor het gebruik van deze luchtfoto’s zijn auteursrechten verschuldigd.

Maken van de digitale maquette

Het maken van de digitale maquette is geen sinecure. Luchtfoto’s, hoogtegegevens en andere ruimtelijke informatie moeten nauwkeurig op elkaar aansluiten. In ieder geval het werk van specialisten.

Toevoegen van extra informatie in de multimedialaag

Extra informatie geeft een digitale maquette betekenis en maakt een visualisatie begrijpelijk. Teksten, lijnen, vlakken en 3D modellen kunnen in korte tijd aan de maquette worden toegevoegd. Zelfs gegevens uit GIS-toepassingen, kaartmateriaal en webapplicaties kunnen worden gekoppeld. Of veelgebruikte functies zoals ‘zoeken op basis van een postcode’ en ‘het plannen van de kortste route’.

Publiceren van de digitale maquette op Internet, CD-ROM of mobiele harde schijf

Het toegankelijk maken van de visualisatie is de laatste stap. De complete visualisatie kan op CD-ROM of mobiele harde schijf worden geplaatst. Voor presentatie op het Internet is een speciale server benodigd.

Zelf doen: innovatieve, gebruikersvriendelijke software kopen of huren

Belangrijk is dat dergelijke visualisaties betaalbaar kunnen worden ontworpen en rendabel kunnen worden ingezet. Daarom kunnen bedrijven die veel gebruik maken van de digitale maquette de software aanschaffen om de bovenstaande werkzaamheden geheel of gedeeltelijk zelf uit te kunnen voeren. Alleen specialistisch werk, zoals het éénmalig maken van een digitale maquette of het publiceren via het Internet, wordt door On-Site uitgevoerd.

Kosten
De kosten van een complete visualisatie bestaat uit een éénmalig bedrag – voor het ontwikkelen van de digitale maquette en het ontwerpen van de multimedialaag – en een maandelijks bedrag – als vergoeding voor het gebruik van de data en het eventueel hosten van de maquette.

Data
Een belangrijke component van de kosten van een digitale maquette zijn de gebruiksrechten van de luchtfoto’s. Met bijna alle dataleveranciers in Nederland maar ook van buiten onze landsgrenzen heeft On-Site daarom goede afspraken gemaakt over het gebruik van fotomateriaal, hoogtedata, kaartmateriaal en andere soorten gegevens. Daarom kan een TerraDesk maquette al tegen zeer aantrekkelijke prijzen worden gerealiseerd.

Eenmalig
Bepalend voor de initiële kosten van een TerraDesk visualisatie zijn:
Het detailniveau van het gebruikte fotomateriaal en de hoogtegegevens en de complexiteit van de multimedialaag.

Maandelijks
Om digitale maquettes via een intranet of het Internet te publiceren, is een serverapplicatie nodig, de TerraGate. Bij On-Site kan gebruik van de TerraGate op basis van een maandelijks abonnement worden afgerekend. De kosten van deze hostingdiensten zijn afhankelijk van de grootte (in bits en bytes) van de uiteindelijke basismaquette en het aantal bezoekers dat de 'digitale maquette' bezoekt.

Voor eigen toepassingen waarbij de TerraGate bijvoorbeeld wordt gebruikt om centraal opgeslagen visualisaties te kunnen raadplegen, levert On-Site als exclusief distributeur alle producten van Skyline Software.

Kosten

De initiële kosten van een visualisatie hangen samen met:

  • Het detailniveau van het gebruikte fotomateriaal en de hoogtegegevens
  • De complexiteit van de multimedialaag

Om digitale maquettes via een intranet of het Internet te publiceren, is een serverapplicatie nodig, de TerraGate. Bij On-Site kan gebruik van de TerraGate op basis van een maandelijks abonnement worden afgerekend.

De kosten van de hostingdiensten zijn afhankelijk van:
  • De grootte (in bits en bytes) van de uiteindelijke basismaquette
  • Het aantal bezoekers dat de 'digitale maquette' bezoekt

Voor eigen toepassingen waarbij de TerraGate bijvoorbeeld wordt gebruikt om centraal opgeslagen visualisaties te kunnen raadplegen, levert On-Site als exclusief distributeur alle producten van Skyline Software.

 

 


Nieuws
Vul uw volledige e-mail adres in:
GoogleSkyline software